Jongerencoaching


Ik vind het een fundamenteel recht van elk kind (klein én groot) om in hun leven in contact te komen met hun innerlijke diamant, zodat ze vanuit dit beeld en voelend wat dit voor hen betekent, keuzes kunnen maken over hoe zij zelf willen groeien in dit leven.

Ik geloof er rotsvast in dat wanneer jongeren vanuit het contact met zichzelf (wat ze belangrijk vinden, welke arsenaal talenten ze ter beschikking hebben, welke dromen ze willen nastreven, wat hen gelukkig kan maken, …) aangemoedigd worden tot én toelating krijgen om zelf mee in te staan voor de (levens/studie)keuzes die ze willen, zij ook meer gedrevenheid zullen voelen vanuit zichzelf deze ook te willen realiseren.

Ik voel me dan ook graag en gemakkelijk aangesproken wanneer jongeren zoekend zijn naar hun eigen doelen, hun egen toekomst. Op dat moment ‘kies’ ik er voor hen de kansen te bieden om voor zichzelf, de sterkste in zichzelf te ontdekken. Hierbij ‘gebruik’ ik mijn talenten niet bewust, ze zijn eerder een deel van mij.

 
 

Kracht-gericht talenten coach

Ma – Vrij: 9u - 20u

 

In een krachtgericht coachingstraject, neem ik kinderen en jongeren mee naar het (her)ontdekken van hun eigen sterke binnenkant. Het is een ontdekkingstocht waarbij hun waarden, sterktes, talenten, dromen belicht worden. Zo krijgen al deze aspecten van hun unieke diamant samen de kans om te schitteren en krijgen ze zelf als unieke én waarden-vol persoon de tools in handen om naar een nog sterkere versie van zichzelf te groeien.

 

Keuze-kompas® coach

Ma – Vrij: 9u - 20u

 

Op belangrijke sleutelmomenten in jouw leven, staan vele mensen rondom jou klaar met goedbedoelde adviezen.

Maar… Wat wil jij zelf ? Wat wil je echt gaan doen? Met wie? Waarom? Welk pad maak je voor jezelf? Welke keuzes maak je? Wat zit er binnen in jou dat naar buiten wil komen ?
Om het antwoord te vinden op al deze vragen, heb je een goed beeld nodig van jouw sterktes, jouw waarden, jouw dromen, jouw verlangens, jouw ambities, … Kortom, een sterk innerlijk kompas dat jou de richting aanwijst waarin jouw levenspad zich zou kunnen ontplooien.

Laat dit kompas nu net iets zijn dat we niet sterk ontwikkeld hebben op school. Maar waar voel je je zo goed bij dat dit misschien de rest van jouw leven zal en ook mag vullen? Hoe ziet jouw levensproject eruit?

Jouw Keuzekompas® helpt je bij het maken van al deze keuzes. Een geschenk voor het leven!

Wil je zelf aan de slag om een eigen Keuzekompas® te maken?

 
 
 

Kinder talenten fluisteraar

 

Elk kind dat geboren wordt, heeft bakken talent. Talent gaat niet over het uitblinken in een bepaalde activiteit maar over elke activiteit die vanzelf gaat en die voldoening oplevert. Die maakt dat de tijd vliegt, en dat je je batterijen oplaadt.

Kinderen zijn zich vaak niet bewust van hun talent, anderen kunnen hen helpen om zich bewust te worden van hun talent. Dat is precies wat een kindertalentenfluistaar doet. Kinderen helpen om hun talenten te benoemen. We dromen ervan dat elk kind dat in Vlaanderen, Nederland en uiteindelijk de hele wereld geboren wordt, zijn talenten kan leren kennen op een zeer laagdrempelige manier. Het zou een basisrecht van elk kind moeten zijn.

 

infosessie

 

Er zijn voorlopig geen info-sessies gepland, nieuwe data worden via Facebook meegedeeld en zullen dan ook hier aangepast worden.

Je kan ook steeds een vrijblijvend kennismakingsgesprek boeken via onderstaande knop.